top of page

SÅ FÖNAR DU HÅRET

Uppdaterat: 14 dec. 2018

Du behöver inte ha en personlig frisör som kommer hem till dig varje morgon för att få till det perfekt fönade håret. Här är våra bästa tips!


Sitter det i tekniken, fönen eller i hårkvaliteten?

Hemligheten bakom snyggt fönat hår är inte en utan flera.

"Att blåsa igenom håret med hårfönen på maximal värme och effekt gör i och för sig att håret torkar snabbare. Det är tyvärr också ett lyckat recept på att torka ut det."

1. Varför får jag inte samma glans och volym som när ni frisörer fönar håret?

Låt oss börja i början: Investering i ett högkvalitativt verktyg är viktigt, speciellt om du har mycket hår eller att du ofta torkar håret.

Om du har tjockt hår skadar du förmodligen håret mer med en billig hårtork i motsats till att investera i en bra och som skyddar håret och blåser det fortare. Dyra hårfönar tenderar att komma med hårbesparande smarta funktioner som hög effekt, flera värmeinställningar, en mycket bättre luftteknik. Med en bättre lutftteknik och motor så hjälper det till att motverka frissighet, skapar glans och minimerar torktiden. Tekniken i nutidens hårfönar hjälper till att bryta ner vattenmolekylerna snabbare, vilket gör håret torrt snabbare. Ju mindre tid ditt hår är under värme och ju mer kontroll du har över temperaturen, ju friskare blir det.


2. Låt håret lufttorka innan du börjar föna håret.

Efter att ha kommit ut ur duschen, tenderar kvinnor att lämna håret i handduken en stund. En bomullsbaserad handduk orsakar friktion på håret, och det är mer benägna att skada elasticiteten till den punkt där håret går av. Om du vill bli av med överskott av vatten rekommenderar vi att man använder en mikrofiberhandduk som Aquis. Det bästa för ditt hårs hälsa är att låta det lufttorka före torkning. Håret är i sitt mest sårbara tillstånd när det är vått.

3. Produkter är A&O

Att använda rätt produkt innan föningen kommer att spara din tid och jobb och göra din blowout mer hållbar. Men se till att du tillämpar det korrekt! Många som använder ett serum för frissigt hår eller en förtjockande spray för volymen, sprayar de bara toppen av håret istället för runt hela håret och glömmer att applicera produkten på håret bak. Det viktigaste är att använda ett värmeskydd! Skapa sektioner och arbeta in produkten!

3. Välj rätt borste

Enklaste sättet att få till volymen är att använda en paddelborste och föna håret i motsatt riktning till hur det växer och ligger. En liten rundborste är bra för att fixa formen på korta frisyrer och luggar, större rundborstar är bättre för längre hår och mjuka former.

Det gamla tricket att föna håret upp och ner ger visserligen volym, men gör också att håret lätt blir frissigt.

3. Investera i en bra fön!

Den varma luften från en hårfön torkar nämligen ditt hår i dubbel bemärkelse. Använder du en sämre hårfön eller fönar håret på fel sätt kommer du snart att upptäcka att ditt hår blir torrt och frissigt, vilket inte är meningen. Lider du däremot av problem med hårbotten är det bra att torka den torr med en hårfön. Det som skiljer de bra från de sämre hårfönarna är antalet varmluftslägen och utblåslägen. När du fönar håret rekommenderar vi att du använder det högt utblåsläget på låg värme.
Comments


bottom of page