top of page

SLIPP TORR HY I VINTER! SÅ ÅTERFÅR DU DITT GLOW

Hy som stramar, kliar, flagnar eller spricker – känner du igen dig? Som om det inte räcker med mörker och kyla så för vintern även med sig att många får problem med en väldigt torr hy.

Sothys

Vi vet, man har bråttom på morgonen och vill bara få badrumsrutinerna överstökade. Inte så noga om lite smuts eller rengöringsmousse fastnar vid tinningen eller käklinjen väl? Joho! För "restavfall" i veck och på övriga ställen kan göra att porerna täpps igen och att huden torkar ut. Så skölj ansiktet ordentligt, det tar max några sekunder extra.

Skin first. Makeup second. Smile first!

Varför får man torr hy under vintern?

Torr hy blir sämre på vintern när både inomhusluften och den kalla utomhusluften är torr. Huden utsätts dessutom för påfrestande temperaturväxlingar. Det ställer stora krav på hudens barriär som ska skydda och behålla fett och fukt i huden. Under vintern spenderar vi också mer tid inomhus där värmen får fukten i huden att avdunsta.


Allt startar vid rengöring

Det första steget till skönhet är att rengöra huden varje dag för att ta bort döda hudceller som ackumulerar på ytan av epidermis. Detta förbereder din hud för att ta emot din rätta hudvårdsprodukt och optimerar absorberingen av aktiva ingredienser. Använd rengöringsmjölk istället för tvål morgon och kväll, applicera över ansikte och hals, skölj med vatten och torka torrt.

Ansiktsvatten är en nyckelprodukt som balanserar hudens PH värde. Används efter rengöringen på en bomullsrondell, stryk över ansikte och hals.

Investera i din hy

För att få bäst effekt på dina hudvårdsprodukter, börja med att gå på en AHA-syra behandling och peela bort döda hudceller och få en bra grund!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page